Back to top

Φροντιστήρια Βακάλη: 57 χρόνια ιστορίας

Η ιστορία των Φροντιστηρίων Βακάλη ξεκινά με την ενασχόληση του ιδρυτή τους, Φυσικού, Νίκου Βακάλη με την διδασκαλία. Ένα απόγευμα του 1965, ο δόκιμος Αξιωματικός Νίκος Βακάλης, αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, επισκέπτεται τον κορυφαίο Φροντιστή της εποχής Γ. Σταυριανίδη στο διδακτήριό του στην περιοχή της Εθνικής Αμύνης.  Στην διάρκεια της κουβέντας τους, ο Σταυριανίδης ενημερώνεται ότι ένας εκ των βασικών καθηγητών του, Φυσικός στην ειδικότητα, αρρώστησε και πρέπει τα μαθήματα του να αναβληθούν. Ο Σταυριανίδης τότε προτείνει στον νεαρό Νίκο Βακάλη να μπει στην τάξη προκειμένου να μην χαθεί το μάθημα. Εκείνος δέχθηκε. Οι μαθητές μαγεύτηκαν από την γνώση, το πάθος, την απλότητα και το χάρισμα της διδασκαλίας του νεαρού Φυσικού και ζήτησαν από τον Σταυριανίδη να έχουν τον Βακάλη για καθηγητή τους. Εκείνο το απόγευμα αποτέλεσε την θεμέλια λίθο της καριέρας του Νίκου Βακάλη στον Φροντιστηριακό χώρο.

Έτσι, το 1967 ο Νίκος Βακάλης αποφασίζει με μια ομάδα συνεργατών να ιδρύσουν το δικό τους Φροντιστήριο που λειτουργεί μέχρι σήμερα, συμπληρώνοντας 53 συναπτά έτη στο χώρο. Στην αρχή «πάνω από όλα ο μαθητής», χτίστηκε η ιστορία των Φροντιστηρίων Βακάλη. Πρωταρχικός σκοπός μας ήταν - και είναι- η πρόσθεση αξίας στην αξία του κάθε μαθητή μας.

Δεν επαναπαυόμαστε στην αναγνωσιμότητα των Φροντιστηρίων μας και τις επιτυχίες μας. Προσαρμοζόμαστε στις νέες τεχνολογικές και παιδαγωγικές εξελίξεις κι εντάσσουμε στη λειτουργία μας καινοτομίες και παροχές που βελτιώνουν την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σήμερα τα Φροντιστήρια Βακάλη λειτουργούν σε 4 σημεία. Στο κέντρο της πόλης: Μητροπόλεως 17 & Βενιζέλου γωνία, στο Ντεπώ: Β. Όλγας 211 & Σοφούλη, στην Καλαμαριά: Σουμελά 25 και Τραπεζούντος και στην περιοχή Κ. Τούμπα Χαριλάου: Παπαναστασίου 90, Εμπορικό κέντρο ΟΑΣΘ.

Σας δίνουμε, μαθητές και γονείς, μια υπόσχεση που κρατάμε: μαζί μπορούμε να πετύχουμε.