Back to top

Λίγα λόγια για τις εξετάσεις

Βασίλης Τζιαμπαζλής

Τέλη Αυγούστου και είμαστε όλοι έτοιμοι για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά, θυμάμαι τα πρόσωπά σας ανέμελα και ηλιοκαμμένα από τα μπάνια του καλοκαιριού, ζωηρά στη συνέχεια γεμάτα αυτοπεποίθηση και τώρα στα τελειώματα του σχολικού γολγοθά γεμάτα άγχος .... εδώ πρέπει να σταθώ και να σας δώσω τη δική μου συμβουλή.

Οι κόποι όλης της χρονιάς ΔΕΝ θα πάνε χαμένοι, είτε πιάσετε τους αρχικούς σας στόχους είτε όχι. Ο μόχθος σας θα ανταμοιφθεί αρκεί να διώξετε το φόβο της αποτυχίας.

Το άγχος περιορίζει την δημιουργικότητά σας και σας δίνει την ψευδαίσθηση ότι δεν γνωρίζετε κανένα από τα θέματα που όλη τη χρονιά δουλεύατε.

Ηρεμήστε, λοιπόν, σιγοψιθυρίστε το αγαπημένο σας τραγούδι και ξεκινήστε πρώτα από το θέμα που σας φαίνεται γνωστό ή πιο εύκολο. Καθώς, θα γράφετε το άγχος θα φύγει και θα αντικατασταθεί από την σιγουριά ότι όλα έρχονται σιγά σιγά στην θύμησή σας....

Αν σε κάποιο θέμα είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει λάθος, ξαναλύστε το από την αρχή. Ψάχνοντας από την αρχή να βρούμε το λάθος πολλές φορές είναι χειρότερο, καθώς πέφτουμε σε άλλο λάθος.
Σας εύχομαι ολόψυχα επιτυχίες! :)